fbpx

Ministarstvo kulture RS: Da se unapredi zaštita novinara srpskih medija na KiM

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Медији

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje ometanje rada i zastrašivanje novinarske ekipe Radio Goraždevca u kojoj su bili glavni i odgovorni urednik ovog medija Darko Dimitrijević i snimatelj Milić Petrović.

„Ovakvi postupci maltretiranja novinara, ugrožavanja njihove bezbednosti i ometanja tokom obavljanja radnih dužnosti, samo su još jedan u nizu pritisaka na medije na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji, koji se svakodnevno suočavaju sa brojnim problemima“, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ministarstvo ističe da je neophodno utvrditi identitet osoba koje su ometale novinare i apeluje na međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji da osude ovakve pojave i ulože dodatan napor da se unapredi zaštita novinara srpskih medija na Kosovu i Metohiji, koji kako se navodi, svoj posao obavljaju u konstantnoj atmosferi pritisaka i ugrožavanja.

Podsetimo, novinarska ekipa Radio Goraždevca ometana je u radu i verbalno maltretirana od strane dvojice nepoznatih lica u Rugovskoj klisuri kod Peći.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: