fbpx

Mališani iz Goraždevca i Štrpca dobili sportsku opremu

ФК "Омладинац" из Гораждевца Фото: Александар Лекић

Fondacija „Dajana Paunović“ i NVO „Primo la toleranca“ (Primo la toleranzza) uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), dodelili su sportsku opremu novoformiranom fudbalskom klubu “Omladinac” iz Goraždevca i Školi fudbala “Brezovica” iz Štrpca.

Fudbalskom klubu koji okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta iz Goraždevca donirani su fudbalski dresovi i lopte koje su mališanima uručili Dajana Paunović, osnivač istoimene fondacije i predstavnici NVO “Primo la toleranca”.

“Ispunili smo obećanje da ćemo doći i obići sve ove mališane jer oni to zaslužuju. Bićemo uvek uz njih”, istakla je predsednica istoimene fondacije Dajana Paunović.

Ona je poručila da je za nju posebno veliko zadovoljstvo to što je zajedno sa partnerima bila u mogućnosti da podrži novoosnovani klub u Goraždevcu.

FK „Brezovica“ iz Štrpca Foto: Aleksandar Lekić

Zahvaljujući na ovoj značajnoj podršci i iskazanoj solidarnosti, jedan od trenera u klubu Vasilije Srbljak, ukazao je na značaj ovog gesta za decu Goraždevca.

„Svima hvala što su ovde, što su došli i doneli nam opremu koja nam je bila preko potrebna. Nama ostaje da treniramo i budemo još bolji“, naglasio je on.

Predsednik Upravnog odbora fondacije Dajana Paunović, Marko Matić, ističe da je dečiji osmeh najlepša zahvalnost koju su mogli da dobiju.

“Nije nam nista bilo teško, jer smo na licima ove dece videli sreću i zadovoljstvo, a to nam je najvažnije. Vrlo brzo dolazimo ponovo“.

Mališani, ali i njihovi treneri nisu krili zadovoljstvo istakavši da im je svaka vrsta pomoći od velikog značaja za dalji napredak kluba.

Osim fudbalskom klubu u Goraždevcu, oprema u vidu majci i lopti biće darivana i školama fudbala u Gračanici i Severnoj Mitrovici, a deca iz ovih opština i Štrpca biće učesnici i predstojećeg Festivala fudbala Srbije koji će se u decembru održati u Kraljevu.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: