fbpx

Šubarić sa glumcima Narodnog pozorišta Priština i Amaterskog pozorišta “Janićije Popović”

Глумци НПП-а са Љиљаном Шубарић Фото: Наша Грачаница

“Prištinsko narodno pozorište postalo je deo imidža opštine Gračanica. Prostora za saradnju ima i ona će svakim danom biti sve bolja i uspešnija jer naš narod to zaslužuje”, zajednički je ocenjeno nakon radnog sastanka koji je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić održala sa direktorom Predragom Radonjićem i glumcima Prištinskog Narodnog pozorišta. Prethodno je Šubarić upriličila prijem za mlade glumce Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice koji su na nedavno održanom devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ osvojili priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.

Glumci Narodnog pozorišta Priština su predsednicu opštine Gračanica upoznali sa planovima za narednu godinu i najavili prve premijere već krajem januara.

Predsednica opštine Gračanica prof.dr Ljiljana Šubarić kazala je da Gračanica ima svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da zaslužuje da ima bogat kulturni život čemu Narodno prištinsko pozorište svakako pored Doma kulture daje veliki doprinos.

Saradnja će se nastaviti i u budućnosti kako bi se narodu pružili što bolji kulturni i pozorišni sadržaji.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić upriličila je danas prijem i za mlade glumce Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice koji su na nedavno održanom devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ osvojili priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.

Glumci AP „Janićije Popović“
Foto: Naša Gračanica

Priznanje je odlukom stručnog žirija  otišlo u ruke mladim glumcima Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović.

„Nagrade koje ste osvojili dokaz su vašeg talenta, vašeg rada i vašeg zalaganja. One su i dokaz posvećenosti u radu vašeg nastavnika koji je pun ljubavi prema vama. Opština Gračanica vam stoji na raspolaganju i nastavićemo da vas podržavamo u ostvarenju vaših snova. Ovo je vaša kuća, ona je tu za vas i zbog vas“, kazala je obraćajući se mladim glumcima i glumicama Ljiljana Šubarić.

Ona je istakla da je ponosna na činjenicu da već drugu nedelju za redom dočekuje četvrtu grupu dece koja su postigla zapažene rezultate na festivalima i takmičenjima.

„Posle balerina, muzičara i karatista vi naši glumci Ameterskog pozorišta „Janićije Popović“ priredili ste nam veliku radost i veliki uspeh koje je „amatersko“ samo u naslovu. Iskreno vam, čestitam na vašem velikom uspehu i nagradama koje ste osvojili posebno Mateji i Nataliji.  Nadam se i znam da mnogi od vas žele da nastave da se bave glumom i da postanu poznati i uspešni umetnici. Trudite se, živite svoje snove jer je to moguće uz vaš rad trud i talenat.  Ja sad ispred sebe vidim već velike zvezde. Hvala vam što ste nam priredili veliku radost, koja je radost cele naše opštine“, rekla je predsednica Šubarić koja je nagrađenoj deci uručila zahvalnice a ostaloj prigodne poklone.

Istoričar Aleksandar Gudžić rekao je škola lutkarstva pokrenuta ove godine i da je predstava „Misterija nestalog jajeta“  finalni proizvod te škole.

„Sa ovom decom rade ozbiljni ljudi profesionalni reditelji i glumci i rezultat tog višemesečnog rada i truda je upravo ova predstava.   Verujemo da će Ametersko pozorište „Janićije Popović“ nataviti da živi i radi između ostalog i zahvaljujući podršci koju ima od opštine Gračanica i hvala vam na toj podršci“ kazao je Gudžić.

Deci se na uspehu zahvalila i direktorica opštinskog odeljenja Obrazovanja Brankica Nićić i ne samo ovim poslednjim u Prokuplju već i celokupnim uspehom koji ostvaruju u poslednjih godinu dana.

“Vi ste naš stub budućnosti i mi kao opština i odeljenje obrazovanja tu smo za vas i nastavićemo da pružamo podršku svima vama koji želite da budete vredni i radni i koji želite da ulažete u sebe u svoje vaspitanje ali i u rekreativne aktivnosti kojima se bavite. Želim vam puno uspeha da budete još bolji i da postanete uspešni glumci a naša vrata su vam uvek otvorena“, kazala je direktorica Nićić.

Ovogodišnji „Lektirići EX YU fest“ deveti po redu, okupio je amaterska pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije i Crne Gore.

Odlazak predstave „Misterija nestalog jajeta“ na festival pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: