fbpx

Kancelarija za KiM: 85 porodica u opštini Gnjilane rešilo stambeno pitanje ove godine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ovoj godini izdvojila više od 46 miliona dinara za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stambenih objekata u opštini Gnjilane, čime je kako navode, 85 porodica iz ove opštine rešilo svoje stambeno pitanje i dobilo bolje i adekvatnije uslove za život.

Kako je saopšteno, poslednjim paketom pomoći, novu kuću od 65 kvadrata dobiće porodica Stojković, iz sela Donje Kusce, koja broji pet članova, od kojih troje dece i destočlana porodica Ristić iz Paralova, u kojoj živi četvoro dece, koji su živeli u oronulim i starim kućama.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić, rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Kancelarije stambeno zbrinjavanje našeg naroda.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju ulaže značajna finansijska sredstva i napore kako bi obezbedila našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini bolje uslove za život, posebno stavljajući akcenat na socijalno ugrožene porodice sa malom decom. Mi smo ove godine stambeno zbrinuli ukupno 85 porodica samo u opštini Gnjilane, od kojih smo za 61 domaćinstvo obezbedili pomoć u vidu građevinskog materijala, dok je za 24 porodice urađena kapitalna rekontrukcija stambenih objekata, izvršena dogradnja i adaptacija, dodajući na to i izgradnju kuća za ove dve porodice, za koje su sredstva opredeljena”, rekao je Tajić.

On napominje da je budžetom od 46 miliona obuhvaćena i pomoć za 114 porodica čiji su pomoćni objekti pretrpeli štetu usled januarskih poplava.

“Važno nam je da pomognemo našem narodu i kada se dogode neke nepredviđene okolnosti, pa smo isplatili i jednokratnu pomoć u iznosu od 50.000 dinara domaćinstvima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama. Nastavićemo i u sledećoj godini da ulažemo i da pomažemo, jer jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste da obezbedi našem narodu uslove za ostanak i opstanak u pokrajini”, zaključio je Tajić.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: