fbpx

Konvoj operativnog rezervnog bataljona KFOR-a stiže sutra na Kosovo

Фото: КФОР

Vojna vozila i oprema, uključujući oklopne transportere, ući će na Kosovo sa granice sa Severnom Makedonije i kretaće se putem preko Kosova Polja do kampa Novo Selo kod Vučitrna, između 21. i 26. decembra 2021. godine, saopšteno je iz komande KFOR-a.

U saopštenju za javnost se navodi da je logističko kretanje vojnih vozila i opreme deo preraspoređivanja Operativnih rezervnih snaga i dodaje da će tokom sledeće godine prvi ešalon rezervnih jedinica obezbeđivati Mađarska, uz garanciju veoma visokog nivoa spremnosti da će KFOR održati bezbedno okruženje i slobodu kretanja na Kosovu.

“Vozilima će upravljati iskusni vojni vozači iz sastava mađarskog operativnog rezervnog bataljona i svi pokreti će se vršiti uz sve mere predostrožnosti kako bi se smanjio uticaj na javni saobraćaj. KFOR apeluje na stanovništvo da prilazi konvojima sa dužnom pažnjom i poštovanjem saobraćajnih pravila. Veličina i brzina konvoja, kao i dužina i način putovanja, razlikuju se od onih koje se koriste u svakodnevnom drumskom saobraćaju. U prednjem i zadnjem delu konvoja nalaziće se vozila Vojne policije. Svi pokreti su odobreni, koordinisani i podržani od strane svih nadležnih lokalnih i nacionalnih vlasti”, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.
%d bloggers like this: