fbpx

Mateji Dimitrijeviću nagrada na ovogodišnjem „Lektirići EX YU“ festu u Prokuplju

Детаљ са представе Фото: АП "Јанићије Поповић"

Odlukom stručnog žirija mladi glumac Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ Mateja Dimitrijević dobio je nagradu za glavnu mušku ulogu za ulogu Inspektora Harija u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.

„Hvala žiriju na ovoj nagradi ovo mi puno znači jer mi to daje podstrek da nastavim da se i dalje bavim glumom. Ovu nagradu posvećujem svojim kolegama glumcima iz Amaterskog pozorišta `Janićije Popović` Doma kulture `Gračanica` bez čije pomoći na sceni ja ne bih osvojio nagradu. Ovo je nagrada svih nas“, rekao je glumac Mateja Dimitrijević.

Pobednik ovogodišnjeg „Lektirići EX YU“ festa je Dramski studijo Centra za kulturu Požarevac sa predstavom „Miš Maus kuća Haus iliti Mačak u čizmama“. Druga nagrada pripala je Studiju „Bis“ iz Beograda za predstavu „Mala princeza ili kako se pravi predstava“, a treću nagradu dobilo je Gradsko pozorište Jagodina za predstavu „Svinjareva tajna“.

Ovogodišnji „Lektirići EX YU“ fest deveti po redu trajao je od septembra do decembra 2021. godine i okupio je pozorišne ansamble iz Inđije, Surdulice, Gračanice, Prokuplja, Brusa, Krive palanke, Loznice, Niša, Beograda, Leskovca, Tuzle.

Odlazak predstave „Misterija nestalog jajeta“ na „Lektirići EX YU“ fest pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Milena Maksimović