fbpx

Opštinski odbor SL u Štrpcu: Meštani duboko uznemireni nakon današnje akcije

Opštinski odbor Srpske liste u Štrpcu najoštrije je osudio način na koji je policija izvela današnju akciju, a u kojoj su kako navode, deca i porodice funkcionera Srpske liste bile izložene brutalnom upadu u njihove domove i zastrašivanju u ranim jutarnjim satima. Ističu da su meštani Štrpca uznemireni nakon današnje akcije Specijalnih jedinica Policije Kosova.

„Činjenica je da je ceo proces mogao da se uradi na drugačiji način, ali je očigledno nekom bila potrebna medijska i filmska predstava kako bi se ne samo zastrašile porodice naših istaknutih funkcionera, već kako bi se poslala i poruka svim drugim građanima da nakon akcija na severu, sada u jednoj većinsko srpskoj opštini na jugu, se sprovode slične akcije pod izgovorom borbe protiv korupcije“, navode iz opštinskog odbora Srpske liste u Štrpcu.

Podsećaju da nije prvi put da se u opštini Štrpce sprovode ovakve akcije, ali da se unazad uvek pokazalo da su one bile više kao spektakl za javnost, „a manje kao borba protiv kriminala i korupcije“.

„Narod Štrpca, njeni građani, su duboko uznemireni zbog svega onoga što je danas moglo da se vidi u Štrpcu. Blokada institucija gde je Opština Štrpce bila tokom celog dana zatvorena kao i blokirane ulice tokom celog jutra vratila su nas u vreme za koje smo mislili da je davno iza nas“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da opštinski odbor Srpske liste, svi njeni članovi, pružaju nedvosmislenu podršku svim privedenima članovima Srpske liste i njihovim porodicama.

„Znamo i verujemo da će se dokazati da su optužbe protiv njih neosnovane. Celokupnu situaciju i način na koji je sprovedena akcija vidimo kao atak na sve nas, atak na Srpsku listu, na Bratislava Nikolića koji se godinama borio i izborio za mir i suživot, da opština Štrpce danas bude primer multietničnosti na Kosovu, što očigledno nekom smeta. Takođe, ovo je svojevrstan udar i na novo opštinsko rukovodstvo koje je od prvog dana krenulo da radi u interesu građana, da probleme rešava institucionalno, da se pitanje Brezovice kao i druga pitanja reše na način da se izbegnu bilo kakvi problemi što, ponavljamo, očigledno nekome ne ide u prilog“, napominje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: