fbpx

Opština donirala vredne aparate fizijatriji u Gračanici

Додела апарата Фото: Наша Грачаница

Opština Gračanica donirala je Službi fizikalne medicine u Gračanici neophodne aparate za fizikalnu terapiju. Vrednu donaciju uručila je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je istakla da će lokalna samouprava nastaviti da podržava zadrvstvene insitucije.

Odeljenje za zdravstvo Opštine Gračanica obezbedilo je za potrebe Službe fizikalne medicine Doma zdravlja „Gračanica“ tri savremena aparata koja će poboljšati fizijatrijske usluge.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, direktorici Doma zdravlja „Gračanica“ dr Mirjani Dimitrijević, uručila je aparate za lasersku, elektro i tens terapiju.

Prema rečima predsednice Šubarić nabavka ovih aparata bila je neophodna kako bi se održao i poboljšao kvalitet zdravstvenih usluga.

„Ovi aparati koriste se u terapiji reumatskih i degerativnih oboljenja i procesima postraumatske rehabilitacije pacijenata. Najznačajni je njihov analgetički efekat, odnosno efekat na umirivanju bola i u tom smislu možemo da vidimo vrednost donacije“, rekla je Šubarić.

Istakla je da će Opština, kao i do sada, nastaviti da pomaže zdravstvene institucije.

„Naši lekari, zdravstveni radnici i pacijenati će biti prioritet i sve ćemo nabavljati prema njihovoj potrebi, po tom principu je urađena i ova donacija. Opština ostaje otvorena za saradnju, dajemo značaj ključnim sektorima, kao što je zdravstvena zaštita, jer naš zdravstveni sistem je stub opstanka i ostanka na ovom prostoru“, kazala je predsednica Šubarić.

Direktorica Doma zdravlja „Gračanica“ dr Mirjana Dimitrijević se predsednici Šubarić i opštinskom odeljenju zdravstva zahvalila na vrednoj donaciji.

„U proteklom periodu imali smo veliku pomoć Opštine Gračanica i Odeljenja za zdravstvo, kako u adaptaciji ovog prostora u kojem radimo, tako i u doniranju opreme sa kojom rade naši lekari i fizioterapeuti. Veliki broj pacijenata gravitira prema našem Domu zdravlja i samo u ovoj godini imali smo oko 2.200 pacijenata kojima je pruženo više od 30.000 usluga“, kazala je Dimitrijević.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: