fbpx

Pomoć za poplavljena stambena domaćinstva, raspodela 38.000 evra za oko 80 domaćinstava

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Skupština opštine Gračanica usvojila je na sednici odluku o dodeli finansijske pomoći domaćinstvima koja su pretrpela štetu na stambenim objektima u poplavama januara ove godine, a koju je opština Gračanica dobila sa centralnog nivoa. Predsedavajući SO Milan Dimitrijević kazao je da će 38.000 evra bidi podjednako raspodeljeno na nešto više od 80 domaćinstava.

Danas je održana peta vanredna sednica Skupštine opštine Gračanica, a glavna tačka odnosila se na pružanje finansijske pomoći poplavljenim stambenim objektima početkom 2021. godine.

Nakon usvojenog zapisnika sa predhodne sednice, odbornici su raspravljali i potom jednoglasno usvojili Predlog odluke za dodelu finansijskih sredstava za štete uzrokovane poplavama tokom januara 2021. godine, čime je dopunjena ranije doneta odluka o usvajanju izveštaja o poplavama koje su se na teritoriji opštine Gračanica dogodile janaura 2021. Godine, prenosi Naša Gračanica.

Odluku je obrazložio direktor odeljenja javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković, koji je kazao da su Opštini, od strane Vlade Kosova i Međuministarske komisije, dodeljena sredstva u iznosu od 38.000 evra, koja će u jednakom iznosu biti raspodeljena domaćinstvima koja su štetu usled poplava pretrpela isključivo na stambenim objektima.

„Od Vlade Kosova potraživali smo sredstva u iznosu od 450,000 evra, međutim, opštini Gračanica dodeljeno je 38.000 evra. Vlada Kosova tražila je da se u što kraćem vremenskom roku dostavi izveštaj, zbog čega formirana Komisija nije uspela da obiđe sva domaćinstva, pa se su se spiskovi pravili i na osnovu izveštaja predstavnika sela“, kazao je Trajković.

Predsedavajući SO Milan Dimitrijević kazao je da će 38.000 evra bidi podjednako raspodeljeno na nešto više od 80 domaćinstava.

Odbornici su kazali da spiskom nisu obuhvaćeni svi oštećeni, te su tražili da se pomoć usmeri i na ostale.

U raspravu se uključio i zamenik predsednika opštine Gračanica Milan Joksimović koji je istakao da će Opština Gračanica pronaći način da pomogne i ostalim oštećenim domaćinstvima.

„Ova sredstva moraju biti podeljena ljudima kojima su oštećeni stambeni objekti. Opština će napraviti listu onih koji nisu bili obuhvaćeni prvim spiskom i u sledećoj fiskalnoj godini naći ćemo sredstva i podeliti ih u cilju pomoći za saniranja štete. Dakle, svi će biti pomognuti “, istakao je Joskimović.

Odbornici su nakon rasprave jednoglasno usvojili Predlog predsednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić o dodeli finansijskih sredstva zbog štete uzrokovane poplavama tokom meseca januara 2021. godne, čime je dopunjena Odluka  Br. 12/20/OG o usvajanju izveštaja o poplavama koje su bile na teritoriji opštine Gračanica januara 2021. godine.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: