fbpx

Artane Rizvanoli: Istražiti trajanje restrikcija struje; Zakazan protest zbog restrikcija

Артане Ризваноли, Министарка економије, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je istakla da Ministarstvo ekonomije pripremiti izveštaj sa pritužbama građana o sumnjama u istinitost tehničkih problema zbog produženih restrikcija struje, koje će dostaviti Kosovskoj policiji da ih istraži.

Ona je na Fejsbuku navela da su poslednjih dana primili na desetine dojava građana o restrikcijama struje koja su trajali više od dva sata.

„ Ovaj raspored je naložen od strane KOSTT-a na osnovu zakona na snazi i za koji je Ministarstvo ekonomije tražili od KESCO-a da blagovremeno obaveštava sve potrošače. Plan redukcije koji predviđa osam sati napajanja električnom energijom i dva sata bez napajanja, treba da se sprovodi podjednako, a teret treba da bude ravnomerno raspoređen na sve potrošače. Ukoliko se to ne desi, kao što pokazuju izveštaji sa terena, Ministarstvo ekonomije je u obavezi da preduzme sve neophodne radnje na osnovu svojih nadležnosti” napisala je, između ostalog, Rizvanoli, navodeći da su se građani žalili da pojedina mesta nisu imala struju i po 20 časova.

Ona je takođe rekla da je zatražila od Energetske inspekcije da poveća budnost i posvećenost praćenju situacije.

Sa druge strane, u ponedeljak će ispred zgrade KEDS-a biti protest zbog restrikcija struje koje se uvedene. Pored zahteva za celodnevno snabdevanje strujom svih sedam dana u nedelji, na protest će biti zatražena i smena ministarke ekonomije Artane Rizvanoli i nacionalizacija kompanije KEDS. To je saopštio predstavnik organizatora protesta Dibran Hodža.

„Protesti neće prestati dok KEDS ne preuzme svoje obaveze i dok se ne vratimo u normalno stanje, kao i dok se ne vratimo se ne započne sa procedurom za nacionalizaciju ove kompanije koja pripada Kosovu“, rekao je Hodža na konferenciji za novinare održanoj danas ispred zgrade Vlade Kosova.

Hodža je na konferenciji za novinare rekao da je cela Vlada stavljena u službu kompanije KEDS.

A.Ć.
%d bloggers like this: