fbpx

Svećlja o akciji na severu: Sumnjam da je došlo do curenja informacija

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja potvrdio je da je danas Kosovska policija podržala aktivnosti Carine i tom prilikom sprovela akciju protiv „nelegalnog rudarenja kriptovaluta“ u opštini Zubin Potok.

Svećlja je istakao da je akcija završena bez incidenata, ali da sumnja na curenje informacija, jer uprkos dokazima, oprema nije pronađena. Tokom akcije pretražene su tri lokacije.

„Pozivam sve naše građane da sarađuju sa Kosovskom policijom tako što će prijavljivati bilo kakvu nezakonitu aktivnost, bilo koga, čime direktno doprinosimo vladavini zakona za sve i svuda na Kosovu, poručio je Svećlja.

Prethodno je i iz Carina Kosova saopšteno da je akcija izvedena u ranim jutarnjim časovima sa ciljem provere preduzeća koja posluju u selima Zupče i Ugljare.

„Operacija je bila usmerena na kontrolu preduzeća kako bi se izbegli porezi i ilegalne aktivnosti krijumčarenja robe. Operacija se odigrala bez incidenata. Kosovska carina će u saradnji sa nadležnim organima nastaviti da vrši kontrole u okviru obavljanja svojih dužnosti i odgovornosti, sa jedinom svrhom sprečavanja nelegalnih aktivnosti na celoj teritoriji Kosova“ saopšteno je iz Carine Kosova.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: