fbpx

Šubarić osudila skrnavljenje spomenika na groblju u Kišnici

Фото ГрачаницаОнлајн

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić osudila je skrnavljenje, uništavanje i lomljenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Kišnici.

Šubarić je istakla da nas takvi incidenti vraćaju u prošlost.

„Želeli smo da verujemo da su ovakvi prizori iza nas, ali nas neko konstantno vraća nazad kao društvo i to veoma uporno i tendenciozno čini. Sakralni lokaliteti srpskog naroda i imovina Srpske pravoslavne crkve i dalje su meta vandala i ekstremista. Poruke koje su poslate ovakvim sramnim i istovremeno tužnim činom su nama jasne ali mi na te poruke nećemo odgovarati nikako drugačije nego čvrstom verom da nas ovakve stvari neće pokolebati“, navela je Šubarić, i dodala:

„Razočarani jesmo, ali iznenađeni nismo. I pored svega mi ćemo nastaviti da gradimo našu Gračanicu za sve ljude bez bilo kakvih etničkih, verskih i kulturnih razlika. Veličina i bogatstvo Gračanice se ogleda u njenoj multikulturalnosti i ovakvi postupci to neće moći da pokvare“.

Predsednica Šubarić je istakla da je istraga u toku, te da se nada da će nadležni preduzeti sve potrebne mere i istražne radnje kako bi se ovaj slučaj rasvetlio, što je osnovni preduslov za dalju prevenciju ovakvih nedela.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: