fbpx

Grad Beograd i Udruženje “Sport stars” podelili sportsku opremu i novogodišnje paketiće osnovnim školama u 10 opština na KiM

Фото: Град Београд

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i predstavnici sportskog Udruženja “Sport stars” podelili su u Kosovskoj Mitrovici sportske rekvizite osnovnim školama na Kosovu i Metohiji, navedeno je na sajtu Grada Beograda.

“U saradnji sa kompanijom NIS i Udruženjem “Sport stars” i uz posredovanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju, podeljena je sportska oprema za 18 škola u 10 opština na Kosovu i Metohiju”, izjavio je Andreja Mladenović.

On je dodao da su podeljeni stolovi za stoni tenis, rukometni golovi, koševi, table, lopte za sve sportove i druga sportska oprema, te da su namenjeni opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Mladenović je istakao da je ovo veoma značajna donacija i da je upravo ovo jedan od najboljih načina da deca dobiju bolje uslove za bavljenje sportom.

“Odrastajući u izuzetno teškim uslovima sa stalnim pritiscima i pretnjama, škole su te sigurne oaze gde imaju mogućnost da uče, da se druže i naravno bave sportom. Zato ulaganje u njihovo obrazovanje, a posebno usmeravanje na bavljenje sportom predstavlja garant da ćemo imati snažne i dobre ljude koji će ostati i opstati na svojim vekovnim ognjištima, naglasio je Mladenović.

Takođe je navedeno da je istovremeno, pored sportske opreme podeljeno i preko 100 novogodišnjih paketića za najmlađe kao donacija Učeničkog doma „Patrijarh Pavle” iz Beograda.

Donacije su podeljene osnovnim školama  „Dositej Obradović” Parteš,  „Miladin Popović”, Pasjane, „Petar Petrović Njegoš” G. Kusce, „Marko Rajković” Vrbovac, „Miladin Popović” Bostane, „9. maj” Kololeč, „Trajko Perić” V. Ropotovo, „Veljko Dugošević” Ranilug, „Vladimir Nazor”,  „Knez Lazar” Donja Gušterica, „Vuk Karadžić” Lepina, „Braća Aksić”, „Branko Radičević” Obilić, „Milun Jakšić”, „21 novembar” Gojbulja, „Vuk Karadžić” Prilužje, „Janko Jovićević” i „Radoš Tošić” Osojane.

Ana Marković

%d bloggers like this: