fbpx

K. Mitrovica: Izložba slika “Moj mali svet“ autora Dejana Pavićevića sutra u “Akvarijusu”

Слика Дејана Павићевића; Фото: Акваријус

Izložba slika mitrovačkog multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića “Moj mali svet“ biće otvorena sutra u 19:30 časova u galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz PKC “Akvarijus”. Izložba je prodajnog karaktera, a postavka će biti izložena u galeriji do 10. januara.

Nakon otvaranja izložbe predviđen je muzički program, navode iz “Akvarijusa”.

Dejan Pavićević rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici. Profesor je engleskog jezika i književnosti i radi kao nastavnik u Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Frontmen je i autor tekstova, muzike, kao i aranžmana u bendu „Omnibusi“ sa kojima je snimio tri albuma i nastupao, između ostalog, i na novosadskom muzičkom festivalu „Egzit“, kao i u više emisija na RTS-u. Imao je nastupe i u Holandiji kao član poznate svetske organizacije „Misicians Without Borders“.

Jedna od strasti još od detinjstva mu je slikanje. Autor je za sada jedinog animiranog spota na prostoru Kosova i Metohije, za svoju autorsku pesmu „Novi dan“ koju izvodi sa grupom „Omnibusi“. Naslikao je više desetina slika u raznim tehnikama. U stvaranju ga inspirišu momenti iz svakodnevnog života. Godine 2016. je kao koordinator projekta „Rocinciliation Through Art“ održao multietničko predavanje i radionicu studentima umetnosti Univerziteta u Prištini. Rezultat projekta je bilo platno koje su oslikavali svi učesnici. Na istu temu je radio i sa studentima muzike koji su na kraju snimili zajedničku pesmu „Let`s sing together“ za koju je autor teksta, muzike i aranžmana, navedeno je u saopštenju.

%d bloggers like this: