fbpx

Petković razgovarao sa Srbima sa KiM koji su nezadovoljni prijemom medicinskih radnika u KBC Priština

Фото Фејсбук: Петар Петковић са Србима са КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, objavio je na Fejsbuku da je razgovarao danas sa meštanima Gračanice, Badovca, Dobrotina, Lapljeg Sela, Lipljana, Ugljara, Gušterice, Donje Brnjice i Kosova Polja, koji su došli u Beograd da iznesu svoje probleme i životne situacije.

“Otvoreno smo popričali, svako od 21 prisutnog izneo je svoju situaciju, a mi smo ih sve saslušali i ponudili pomoć kroz projekte Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zajedno smo zaključili da se decenijski problemi ne mogu rešiti preko noći, ali da smo mnogo toga pokrenuli i realizovali i da je Kancelarija za KiM njihova kuća u koju su uvek dobrodošli”, napisao je Petković.

Petković se zahvalio Srbima sa Centralnog Kosova što veruju svojoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću i poručio da su tu jedni za druge, uvek i u svemu, navedeno je na Fejsbuku.

Podsetimo, Srbi sa KiM, nezadovoljni zapošljavanjem u KBC Priština sa sedištem u Gračanici otišli su u Beograd sa namerom da predsedniku Srbije kažu kako teče proces zapošljavanja na KiM i kako prednost prilikom zapošljavanja imaju ljudi koji sa porodicama ne žive na KiM, kao i oni koji ne ispunjavaju ostale uslove.

Ana Marković
%d bloggers like this: