fbpx

Krizni štab opštine Gračanica: Poštujte mere tokom prazničnih dana

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Krizni štab opštine Gračanica pozvao je sa danas održanog sastanaka na povećanu opreznost pojedinaca, ugostitelja i svih privrednih i poslovnih subjekata u zaštiti od pogoršanja epidemiološke situacije tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Krizni štab opštine Gračanica podseća javnost da je na snazi i dalje zabrana masovnih okupljanja kao i zabrana rada noćnih klubova, organizovanje festivala, koncerata, venčanja i svih drugih porodičnih slavlja.

Poseban apel upućen je ugostiteljima da se strogo pridržavaju preporučenih mera, posebno kada je reč o broju gostiju u zatvorenim prostorijama kao i poštovanju razmaka među stolovima i radnog vremena.

Prema važećim anti-kovid merama, ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata dok je muzika dozvoljena do 21:30. Policijski čas ostaje na snazi od ponoći do pet ujutru. Svako kršenje mera biće sankcionisano u skladu sa važećim odlukama.

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica je trenutno stabilna, međutim, usled eventualnog nepoštovanja mera, ona može biti pogoršana tokom predstojećih praznika, ocenio je Krizni štab i pozvao građane da, kao i do sada, budu disciplinovani i pridržavaju se preporučenih mera i u prazničnim danima koji dolaze.

Krizni štab opštine Gračanica poziva meštane da u danima praznika svoje društvene aktivnosti svedu na minimum i izbegavaju svaki vid okupljanja i velikih prazničnih proslava.

Opštinsko odeljenje inspekcije će i tokom prazničnih dana u saradnji sa policijom kontrolisati institucije, poslovne i privredne subjekte i ugostiteljske objekte i sankcionisaće se svako, bez izuzetka, ko propisane mere ne poštuje.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica još jednom apeluje na suzdržavanje, pravilnu i ograničenu upotrebu pirotehničkih sredstava. Podseća se da je upotreba istih dozvoljena do 02. januara.

Krizni štab takođe podseća građanstvo da opštinska administracija neće raditi tokom prazničnih dana 3.i 4. januara kao i na pravoslavni Božić 7.januara 2022.godine.
Krizni štab opštine Gračanica čestita svima Novogodišnje i Božićne praznike uz želju da praznike provedu u zdravlju u krugu svojih najbližih!

%d bloggers like this: