fbpx

Kurti: Vlada Kosova se ne slaže sa održavanjem srpskog referenduma na Kosovu

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Vlada Kosova se ne slaže sa održavanjem srpskog referenduma na Kosovu, rekao je na današnjoj konferenciji za medije, posle poslednje sednice Vlade u ovoj godini, kosovski premijer Aljbin Kurti. Kurti je istakao da je referendum unutrašnja stvar Srbije i da nije u skladu sa ustavom i zakonima Kosova, kao i da prethodni izbori republike Srbije koji su održavani na Kosovu nisu bili legalni i nije ih trebalo održavati.

„I kao da nije dovoljno to što referendum nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima, već nas podsećaju na događaje iz perioda od 1. do 17. januara. 15. januara je godišnjica masakra u Račku, koji srpski zvaničnici kontinuirano negiraju, kao i predsednik našeg severnog suseda. 17. januara je 40 godina od ubistva Kadrija Zeke i braće Gervale, Bardoša i Jusufa Gervale, a 16. januara je četvrta godišnjica ubistva srpskog političara iz Mitrovice Olivera Ivanovića“, rekao je Kurti, ponovivši da je Vlada Kosova protiv i da će delovati u tom pravcu.

Na današnju sednicu Vlade, kao i na Konferenciju za medije, naš portal nije pozvan, kao ni dopisništva televizija za koje radimo.

A.Ć.
%d bloggers like this: