fbpx

Mladi fudbaleri iz Gračanice na Fudbalskom festivalu u Kraljevu

Млади фудбалери Грачанице; Фото: Наша Грачаница

Predstavnici Odeljenja za omladinu i sport opštine Gračanica predvođeni direktorom Dušanom Cvejićem i mladi fudbaleri škole fudbala „28 jun“ iz Gračanice sa svojim trenerom učestvovali su proteklog vikenda na prvom Fudbalskom festivalu Srbije u Kraljevu, navedeno je sajtu Naša Gračanica.

Kako je navedeno, na poziv sportskog saveza Kraljeva i fondacije „Dajana Paunović“ dečaci iz Gračanice učestvovali su na Fudbalskom festivalu u okviru kojeg su osim turnira održane i ostale prateće manifestacije sa ciljem promocije humanih vrednosti kako bi se prikupila sredstva za štićenike SOS Dečijeg sela na Beranovcu.

U organizaciju fudbalske manifestacije koje je okupila mališane uzrasta osam, devet i deset godina iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Kosovske Mitrovice i Gračanice učestvovali su i humana organizacija „Šansa“uz podršku Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije kao i grada Kraljeva.

Pored takmičarskog dela dečaci i devojčice, učesnici turnira, nadmetali su se i u žongliranju, izvođenju penala, igri brzine i snalažljivosti.

Svi učesnici turnira osvojili su medalje i sportske rekvizite od domaćina, fondacije „Dajana Paunović“, kao i od Fudbalskog saveza Srbije, a turnir je podržao i bivši reprezentativac Srbije Nikola Lazetić.

Tokom posete Kraljevu direktor opštinskog odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, direktorkom Fondacije Dajanom Paunović, kao i zamenikom direktora Fondacije Markom Matićem, tokom kojeg su razmatrani i dogovoreni novi planovi za unapređenje saradnje između Grada Kraljeva i opštine Gračanica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: