fbpx

Partija kosovskih Srba osuđuje napad na Aleksandra Jablanovića; KP: nema elemenata krivičnog dela, pokrenuta prekršajna prijava

Foto Wikimedia Commons: Александар Јаблановић

Partija kosovskih Srba najoštrije osuđuje sinoćni napad u Leposaviću na predsednika PKS-a, Aleksandra Jablanovića, od strane aktivista Srpske liste, kaže se u saopštenju ove stranke.

“Sinoć u 19.30h 28.12.2021. u centru Leposavića, dvoje aktivista Srpske liste (Petar Vulović i Bojan Sekulić), vozilom marke WV pasat, blokirali su put vozilu u kome se nalazio Aleksandar Jablanović. Nakon toga, aktivisti Srpske liste u alkoholisanom stanju prišli su vozilu Jablanovića i istom uputili niz pretnji i uvreda. Pozvali su ga da izadje iz vozila da se obračunaju fizički na šta gospodin Jablanović nije odgovorio. Aktivisti Srpske liste, nastavljajući sa pretnjama i uvredama nisu dozvolili Jablanoviću da nastavi vožnju. Nakon nekoliko minuta pretnji i uvreda, vozilo je nastavilo dalje. Slučaj je prijavljen policijskoj stanici u Leposaviću”, kaže se u saopštenju i zahteva od Kosovske policijske službe i tužilaštva “da se ovaj slučaj shvati sa potrebnom ozbiljnošću i napadači po hitnom postupku procesuiraju i kazne, kao i da se utvrde nalogodavci ovog napada. Iz Partije Kosovskih Srba tvrde da je “napad političke prirode, motivisan isključivo bahatošću i mržnjom prema političkim protivnicima, kao i da pomenutim licima ovo nije prvi put da napadaju i prete članovima PKS-a”.

U izjavi za portal KoSSev, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti, kazao je da je dosadašnja istraga pokazala da u ovom slučaju, kako je tužilac odlučio, nema elemenata krivičnog dela, s obzirom na to da nije došlo do fizičkog obračuna, te da je priroda slučaja na nivou verbalnog sukoba.

„Zbog toga će najverovatnije da ide prekršajna prijava. Još jednom naglašavam da uzimamo izjave svih strana i da ispitujemo sve okolnosti ovog slučaja“, kazao je Hoti.

On nije mogao da potvrdi identitet dva lica koja su pozvana da daju izjave, ograđujući se još jednom da nije bilo fizičkog sukoba, ali i da je istraga još uvek u toku.

A.Ć.
%d bloggers like this: