fbpx

OEBS osudio skrnavljenje grobova u Kišnici i pohvalilo policiju, počinilac još uvek nije pronađen

Фото ГрачаницаОнлајн

Misija OEBS-a na Kosovu osudila je skrnavljenje osam spomenika na groblju u Kišnici kod Gračanice, koje se dogodilo pre četiri dana, piše Kossev.

Kako smo tada pisali, na groblju u Kišnici šest spomenika je potpuno uništeno, a dva su oštećena, što je potom potvrdila i Kancelarija za KiM.

Meštanka ovog sela je tada nama rekla da su nagrobne ploče najverovatnije polomljene u prethodnih sedam dana.

Incident je potom potvrdila i Kosovska policija, koja je, između ostalog, pozvala sve građane koji imaju informacije o ovom slučaju, da se jave kako bi pomogli u pronalaženju počinioca.

„Ovakvi incidenti izazivaju zabrinutost u lokalnim zajednicama i zahtevaju aktivnu reakciju institucija kako bi se javnost razuverila i sprečilo ponavljanje ovakvih slučajeva“, reakcija je misije OEBS na Kosovu na, kako su nazvali, „vandalizam na srpskom pravoslavnom groblju u Kišnici“.

OEBS se takođe pridružuje pozivu Kosovske policije da se jave oni koji imaju bilo kakve informacije o incidentu ili počiniocima.

Ujedno su pohvalili rad policije, koja je reagovala slanjem regionalnih i istražnih jedinica na groblje.

„Misija OEBS će podržati Opštinsko veće za bezbednost zajednica i Mesni komitet za javnu bezbednost u rešavanju ovog slučaja i proceni kako bolje zaštititi lokalna groblja“, naveo je OEBS.

Izvor: Kossev
%d bloggers like this: