fbpx

Albanija od danas nestalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Тирана, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Albanija je prvi put izabrana za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN na period koji će trajati do 31. decembra 2023. godine.

Ministarka spoljnih poslova Olta Džačka je tim povodom rekla da je ovo najveći uspeh albanske diplomatije i da će Albanija iskoristiti ovaj trenutak da deluje i u interesu Kosova, prenosi prištinska Koha.

„Ovo je dostignuće kojim svaki Albanac svuda u svetu treba da bude ponosan, počevši od naše braće i sestara na Kosovu jer će Albanija nesumnjivo iskoristiti ovu priliku da unapredi pitanje Kosova, proces priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama jer je Kosovo bilo, jeste i biće sveta stvar za Albaniju. Radićemo za Albance, ali i za naš region kako bismo konsolidovali dostignuća poslednjih decenija. Takođe, radićemo na smanjenju tenzija i sprečavanju destabilizacije u regionu. Radićemo sa našim saveznicima i partnerima da zajednički unapredimo agendu naših zajedničkih prioriteta, čime ćemo još više učvrstiti jake veze koje nas spajaju“, rekla je Džačka.

Izvor: Koha
%d bloggers like this: