fbpx

Petković u Zvečanu: Da pobedi život na Kosovu i Metohiji

Петковић на Бадњи дан у Звечану Фото: Канцеларија за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић који борави у дводневној посети Косову и Метохији поводом Божићних празника, присуствовао је данас паљењу Бадњака у Звечану, у порти цркве Светог Ђорђа и порти цркве Светог Димитрија, у Косовској  Митровици.

Током обраћања окупљеним верницима, Петковић је честитао Бадњи дан и Божић српском народу на Косову и Метохији и истакао да је најважније да сачувамо јединство и мир.

„Часни оци, драга браћо и сестре, ево мене да заједно са вама прославим најрадоснији хришћански празник Божић. Ако је судити по томе како гори Бадњак, биће ово берићетна година. Важно је да смо заједно и ту поруку мира, јединства и слоге желим да пренесем свима нама на Косову и Метохији“, истакао је Петковић и окупљеним верницима пренео поздраве председника Александра Вучића.

Да Божић проведете у миру и добром здрављу окупљени са вашим најмилијима и да сачувамо прекопотребни мир и јединство, додао је Петковић.

Петар Петковић
Фото: Канцеларија за КиМ

“Као што смо се вековима окупљали око ове свете ватре, да се окупљамо и надаље око наше велике и светле идеје да победи живот на КиМ. Канцеларија за Косово и Метохију са Владом Србије и председником Вучићем више него икада раније улаже у српске средине на КиМ и са овог места желим да поручим да ће помоћ у болницама, школама, инфраструктури, пољопривреди бити још већа у овој 2022. години. Честитајући вам Бадњи дан и Бадње вече свако истинско добро вам желим”, истакао је Петковић.

У наставку посете, Петковић ће сутра, на Божић у Прилужју, у складу са божићним обичајима, бити положајник у четрнаесточланој породици Милана Здравковића, а потом ће у манастиру Грачаница присуствовати Божићној литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски, Теодосије. Директор Канцеларије за КиМ ће затим у општини Ново Брдо обићи Народне кухиње НВО „Мајка девет Југовића“, а потом и породилиште у Пасјану.

Милена Максимовић
%d bloggers like this: