fbpx

Vladika Teodosije: Nadamo se da će vlasti Australije dozvoliti Novaku Đokoviću da se viteški bori sa ostalim sportistima

Епископ Теодосије, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Pripremajući se da proslavimo sveradosni praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista, Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost povodom objavljenih informacija da je vodećem teniseru u svetu Novaku Đokoviću zaprećeno deportacijom iz Australije i zabranjeno učešće na teniskom turniru Australijan openu i pored činjenice da je nadležnim vlastima priložio svu potrebnu zdravstvenu dokumentaciju, u skladu sa tamošnjim zakonima, naveo je Episkop raško-prizrenski Teodosije, a objavljeno je na sajtu ove Eparhije.

Kako je navedeno, za sve pravoslavne Srbe na Kosovu i Metohiji, Novak Đoković nije samo čovek koji je potekao sa ovih prostora, već je veliki dobrotvor i prijatelj koji je više puta pokazao solidarnost sa našim stradalnim narodom.

“On svojim ugledom i sportskom veštinom već godinama na najbolji način predstavlja Srbiju u svetu. Vesti o nepravednom i ponižavajućem tretmanu Novaka Đokovića u odnosu na druge sportiste, kao i pretnje, koje su velikim delom podstaknute ideološkim razlozima, duboko vređaju sve nas, koji ovom prilikom izražavamo duboku ljudsku i bratsku solidarnost sa Novakom i njegovim najbližnjim”, istakao je Teodosije.

Vladika Teodosije izražava nadu da će bez obzira na medijsku hajku koja je pokrenuta protiv njega, nadležne vlasti Australije ipak omogućiti Novaku da i ovom prilikom pokaže koliko vredi, viteški boreći se sa ostalim sportistima, kako je to, inače, do sada i činio.

Ana Marković
%d bloggers like this: