fbpx

Petković u Gračanici: Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije

Петар Петковић у Грачаници Фото: Канцеларија за КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je na Božić liturgiji u manastiru Gračanica koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

„Vascelom srpskom rodu odavde iz srca Kosova i Metohije, iz porte Milutinove Gračanice, čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić. Posebno čestitke upućujemo našem srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radosnim pokličem „Mir Božji, Hristos se rodi!“. Zaista, tajna rođenja Gospoda Isusa Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a upravo da se borimo za život u slobodi jeste naša osnovna misija ovde na Kosovu i Metohiji“, poručio je Petković čestitajući praznik.

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je podvukao da moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na Kosovu i Metohiji.

„Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim vladiki Teodosiju što nas je udostojio da juče tokom Badnje večeri i danas kada obeležavamo rođenje Gospoda Isusa Hrista budemo zajedno, jer to pokazuje da kada su država i crkva zajedno i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda ovde na KiM“, istakao je Petković i preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM.

Foto: Kancelarija za KiM

„Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi!“.

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovao je i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić…

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: