fbpx

Na Kosovu se očekuje povećanje cene struje i do 40 odsto

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Portparol KEDS-a Viktor Bužala rekao je da se očekuje povećanje cene struje na Kosovu za 30 do 40 odsto, nakon što Regulatorna kancelarija za energetiku (RKE) obavi neophodnu kontrolu.

„Tokom ovih dana očekujemo da RKE donese odluku na osnovu zahteva koju smo podneli za vanredno preispitivanje tarifa. Očekujemo da će doći do poskupljenja, pošto smo zahtev sastavili na osnovu formule. Očekujemo da će to imati refleksiju. Treba napomenuti da će na proleće biti i redovno povećanje za tarife koje stupaju na snagu od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine. To je redovan proces, očekuje se da će se ponovo povećati. Nažalost, to će biti relativno visok rast. Biće to povećanje od 30 do 40 odsto na osnovu procena koje pravimo, za oba puta kažem“, istakao je Bužala gostujući u emisiji na KTV-u.

Bužala je ukazao da se stanje energetike popravilo i da ove godine nije bilo isključenja električne energije, osim nekoliko kvarova.

On je rekao su u prilog tome išle subvencija KEK-a od 20 miliona evra, zatim pad cena energenata na tržištu i lepo vreme.

Milena Maksimović