fbpx

Opština Gračanica: Putevi prohodni oprez u saobraćaju neophodan

Фото: Наша Грачаница

Opštinsko odeljenje Javnih službi u stalnoj koordinaciji ugovorenom kompanijom za zimsko održavanje puteva radi na čišćenju puteva na teritoriji opštine Gračanica. Iako su svi putevi prohodni apeluje se na vozače i pešake da budu oprezni zbog leda na pojedinim deonicama i seoskim putevima.

Usled snežnih padavina koje su juče zahvatile i opštinu Gračanica saobraćaj se na putevima odvija otežano jer je uprkos stalnom čišćenju usled niskih temperatura i vetra došlo do formiranja leda na pojedinim sporednim putnim pravcima.

Od vozača se zahteva da vožnju prilagode uslovima na putu, poštuju saobraćajne propise i budu oprezni tokom vožnje.

Iako su svi putevi prohodni ekipe opštinskog odeljenja Javnih službi u stalnoj koordinaciji ugovorenom kompanijom za zimsko održavanje puteva su na terenu i neprekidno rade na dodatnom čišćenju svih puteva.

Iz opštinskog odeljenja inspekcije još jednom pozivaju  fizička i pravna lica (institucije, apoteke, pekare, markete i slično) na poštovanje obaveze i odgovornost  čišćenja snega i leda ispred stambenih i poslovnih objekata, dvorišta i drugim prilaznim površinama (trotoara, staza, parkinga i slično) kako bi se povećala bezbednost i učesnika u saobraćaju i pešaka.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: