fbpx

Kancelarija za KiM: Sedmodnevni boravak na Tari za decu sa KiM

Боравак деце са КиМ на Тари Фото: Канцеларија за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečijih letovališta Beograd, organizovala sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije.

Mališani će biti podeljeni u 2 grupe a prva grupa je danas doputovala u Mitrovac na Tari, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Osim bogatog sadržaja tokom boravka i niza sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja, a obezbeđena im je i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg“, navodi se u saopštenju.

Ovim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov dočekala je na Tari prvu grupu dece i tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija za naše najmlađe sa Kosmeta.

„Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bila na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im kao Kancelarija za KiM uvek biti podrška“, kaže Miladinov.

Ona je posebno istakla i zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

„Samo tokom prošle godine, Kancelarija za KiM je sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajine i ove godine ćemo nastaviti sa istim aktivnostima“, navela je Miladinov.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: