fbpx

Srpska lista: Upad u Opštinu Gračanica sa ciljem zastrašivanja Srba

Возило Полиције Косова испред Општине Грачаница Фото: СЛ

Srpska lista osudila je upad naoružanih jedinica Policije Kosova u zgradu Opštine Gračanica. „U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije najoštrije osuđujemo brutalni, neosnovani i nelegalni upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica, na centralnom Kosovu i Metohiji, čime se grubo ugrožava mir na ovim prostorima“, navode iz Srpske liste.

„Ovaj neosnovani upad, bez ikakavog naloga suda predstavlja klasičan čin demonstracije sile u srpskoj opštini, sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda“, napominje se u saopštenju.

Iz Srpske liste pozivaju predstavnike međunarodne zajednice da najoštrije osude „institucionalno nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom“, jer se kako navode, ovakvo ponašanje ne može drugačije razumeti. Dodaju da je ćutanje međunarodnih predstavnika u ovom trenutku nedopustivo.

Foto: Srpska lista

Predsedništvo Srpske liste poziva građane da ostanu suzdržani, „ne nasedaju na provokacije i ne dozvole da ih ovi sramni potezi Prištine pokolebaju u nameri da ostanu i opstanu na svojim ognjištima“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: