fbpx

Opština Gračanica: Nemamo povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima brutalne akcije

Rukovodstvo opštine Gračanica predvođeno predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić najoštrije osuđuje brutalni upad specijalne jedinice Policije Kosova u zgradu opštine pod punom ratnom opremom i naoružani dugim cevima i fantomkama.

„Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da bez obrazloženja i zvaničnog naloga suda specijalci Policije upadaju u zgradu opštine brutalno demonstrirajući silu nad radnikom obezbeđenja koji je pritom pretrpeo tešku psihičku traumu i medicinski je zbrinut u Kliničkom centru o čemu svedoči i medicinska dokumentacija“, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Radnici opštine Gračanica ali i celokupno stanovništvo na teritoriji opštine Gračanica veoma je uznemirila vest o ovom najnovijem teroru kosovskih specijalaca posebno u vreme kada se srpski narod u Gračanici priprema za obeležavanje ne samo pravoslavne Nove godine nego i velikog verskog praznika, dodaje se u saopštenju.

„Ovo je pokazatelj koliko je ulična demonstracija sile prisutna u tzv. demokratskim institucijama koje bi trebalo da se bave zaštitom bezbednosti svakog građanina bez obzira na veru i nacionalnost“, ističu iz Opštine Gračanica.

Napominju da Opština Gračanica nastavlja da radi nesmetano, te da ih ovakvi „licemerni i nedemokratski napadi na instituciju koja je u službi svih građana neće pokolebati da nastave putem održivosti, ostanka i opstanka našeg naroda na ovom prostoru“.

„Pozivamo sve relevantne međunarodne institucije, ambasade da osude ovaj najnoviji napad na demokratiju a KFOR da pojača prisustvo na terenu kako bi stanovništvo u opštini Gračanica zaštitio od mogućih novih provokacija policije“, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se da Opština Gračanica još uvek nema povratnu informaciju sa centralnog nivoa o razlozima ove brutalne akcije kosovskih specijalnih jedinica, te da će tokom dana insistirati na dobijanju istih.

„Pozivamo građanstvo da ostane smireno i suzdržano te da ne naseda na eventualne provokacije i da svi u miru dočekamo pravoslavnu Novu godinu. Ovakvi pritisci neće nas pokolebati da sačuvamo svoj identitet, veru i tradiciju“, zaključuje se u saopštenju Opštine Gračanica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: