fbpx

Petković i Rakić čestitali Srpsku novu godinu

прослава победе уз ватромет и песму, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Povodom obeležavanja i proslave Srpske nove godine, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, uputio je čestitku svim Srbima na KiM i poželeo da da je u miru i dobrom zdravlju provedu sa svojim bližnjima, navedeno je saopštenju Kacnelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da obeležavanje pravoslavne Nove godine za srpski narod na Kosovu i Metohiji ima poseban značaj i deo je našeg identiteta, naše bogate tradicije i baštine, duboko ukorenjeno u naš pravoslavni identitet.

“Više od toga, svaka srpska Nova godina na našim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji zalog je našeg ostanka i opstanka na zemlji naših predaka. Mi ćemo, draga braćo i sestre, kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da kroz ulaganja u infrastrukturu, nove kuće i stanove, nove bolnice i ambulante, vrtiće i škole, nova radna mesta činimo sve kako bi nam i ova godina donela boljitak i prosperitet, ali i miran suživot sa našim komšijama jer bez mira sva su naša stremljenja uzaludna”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

I predsednik Srpske liste i ministar za povratak i zajednice, Goran Rakić, poželeo je svima koji slave pravoslavnu Novu godinu da je proslave u dobrom zdravlju.

„U vremenu u kome danas živimo prvenstveno vam želim dobro zdravlje i porodičnu sreću. Novu godinu provedite u duhu pravoslavlja i neka ova i sve naredne nove godine, budu godine napretka i sreće. Srećna pravoslavna Nova godina!“, napisao je Rakić na Fejsbuku.

Ana Marković
%d bloggers like this: