fbpx

Siniša Mali: Zdrastveni radnici dobiće sutra 10.000 dinara novčane pomoći

Фото: В. Ћуп, Грачаница Онлајн

Ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali najavio je da će zdravstveni radnici sutra dobiti po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, prenosi B92.

To je, kako je dodao, nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

„Kao što smo i obećali, u petak, 14. januara, zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiće novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara. Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite, čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije“, rekao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da će, osim zdravstvenih radnika, koji će sutra dobiti po 10.000 dinara, penzioneri dobiti po 20.000 dinara 10. februara. Takođe, rekao je Mali, svi mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, dobiće po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, što je 11.758,56 dinara. Prijava mladih za tu vrstu pomoći počeće u subotu, 15. januara i trajaće do 30. januara na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs.

„Sa merom pomoći za mlade i sa 20.000 dinara koje će penzioneri dobiti, dolazimo do toga da su sva tri paketa pomoći države za ublažavanje posledica pandemije vredna ukupno oko 8,7 milijardi evra, odnosno oko 18 odsto BDP. To su ogromna sredstva i odličan pokazatelj stanja javnih finansija naše zemlje. To je potvrda da je naša država jaka i stabilna i da uvek brine za svoje građane“, naveo je Mali.

Izvor: B92

%d bloggers like this: