fbpx

Uz vola na ražnju i kuvanu rakiju u Gračanici proslavljena Srpska nova godina

Фото: А. Марковић, Грачаница Онлајн

Oko pedesetak meštana Gračnice i okoline okupili su se danas u centru ispred zgrade opštine kako bi proslavili Srpsku novu godinu. Proslavu je uz kuvanu rakiju, vola na ražnju i disko džokeja organizovala opština Gračanica.

Ni hladno vreme, a ni nemili jučerašnji događaji, (upad kosovskih specijalaca u zgradu opštine) nisu sprečili meštane Gračanice da se okupe i na tradicionalan način proslave Pravoslavnu novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, poželela je okupljenima puno zdravlja, mira, sloge, ljubavi i prosperiteta.

„Nova godina po Julijanskom kalendaru je vekovna srpska tradicija, ona je odlika srpskog obeležja, jezika, kulture i vere i neka ta odlika mira i blagostanja bude smisao današnjeg dana“, izjavila je Šubarić.

Foto: A. Marković, Gračanica Onlajn

I meštani Gračanice poželeli su svima mir i blagostanje.

„Sve najbolje svima u novoj godini, neka bude bolja od prethodne, da se više okupljamo, da poštujemo našu tradiciju, našu veru i da budemo jedinstveni“, poručio je Aleksandar Čolić iz Gračanice.

Foto: A. Marković, Gračanica Onlajn

Danas je i najmlađima u Gračanici bila obezbeđena animaciju u vidu lika iz crtanog filma „Patrolne šape“, a ujedno je bila organizovana i humanitarna akcija prikupljanja novčane pomoći za Dalibora Denića iz Straže, kod Gnjilana, koji ima strabizam oba oka i za čiju operaciju očiju je potrebno sakupiti 235.000 dinara.

Ana Marković
%d bloggers like this: