fbpx

Vlada, MUP i PK o akciji u Gračanici: Policija pomagala inspektorima AHV u nadgledanju sprovođenja mera

Зграда Владе Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Povodom sinoćne akcije Specijlanih jedinica Policije Kosova i upada u Opštinu Gračanica, zajedničkim saopštenjem, samo na albanskom jeziku, oglasili su se Kosovska vlada, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policija Kosova i Agencija za hranu i veterinu. U saopštenju se ističe da je na “predmetnoj lokaciji Policija Kosova po službenoj dužnosti samo pomagala inspektorima Agencije za hranu i veterinu (AHV) u obavljanju zadataka da nadgleda sprovođenje mera protiv pandemije COVID-19”.

U saopštenju se navodi da Agencija za hranu i veterinu (AVH) uz asistenciju Kosovske policije (KP) nastavlja rad na nadgledanju sprovođenja anti-kovid mera prema odluci Vlade Kosova, za sprečavanje i suzbijanje širenja bolesti.

“Na osnovu epidemiološke situacije, povećanja broja zaraženih, mi kao dva organa za sprovođenje zakona pojačali smo kontrole u ​​cilju sprečavanja rasta zaraze”, napominje se u saopštenju.

Ističe se da je Agencija za hranu i veterinu tokom praznika povećala broj službenih kontrola, te da je tom prilikom izvršeno oko 2.000 inspekcijskih nadzora na nacionalnom nivou, “tokom kojih je izrečeno 300 kazni privrednim subjektima i zatvoreno 75 gastronomskih objekata”, te da je “u okviru ovih aktivnosti, Kosovska policija samo sinoć u regionu Prištine izrekla 172 kazne zbog nepoštovanja anti-kovid mera”.

“U cilju pravilnog informisanja javnosti i medija koji se odnose na akciju institucija u opštini Gračanica, obaveštavamo vas da je na predmetnoj lokaciji Policija Kosova po službenoj dužnosti samo pomagala inspektorima Agencije za hranu i veterinu u obavljanju zadataka da nadgleda sprovođenje mera protiv pandemije COVID-19, radnji koje se preduzimaju na nacionalnom nivou, gde postoje informacije o prikupljanju ili nepoštovanju mera protiv pandemije”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da su institucije Kosova, u ovom slučaju Agencija za hranu i veterinu (AVH) uz pomoć Kosovske policije (KP), posvećene “primeni svojih ovlašćenja da povećaju nivo usklađenosti sa anti-kovid merama”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: