fbpx

GI SDP: Četvorogodišnji pomen Ivanoviću na mestu gde je ubijen

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Грачаница: Свеће и молитва за Оливера

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (SDP) obeležiće četvrtu godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, Olivera Ivanovića, pomenom i paljenjem sveća u nedelju u 10 sati, na mestu ubistva – ispred sedišta ove stranke.

Protekle četiri godine za porodicu, prijatelje i članstvo bile su mučan, iscrpljujući i vrlo težak period, poručuju iz ove građanske inicijative.

„On je bio ispunjen osećajem izneverenosti i očaja. Osim podizanja optužnice, nije se maklo sa početne tačke, šta više, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim“, navodi GI SDP.

Podsećaju i na to da nema nijednog traga izvršiocima niti nalogodavcima, kao i da se potencijalni dokazi u vidu video snimaka, kako navode, negde iza više brava kriju i ne obelodanjuju.

„Mnogo smo izgubili, takav gubitak se ne može nadoknaditi. Brutalno i hladnokrvno je prosuta krv velikog borca za srpski narod i pravdu. Zato i ovog 16. januara u 10h odaćemo pomen, zapaliti sveće, položiti cveće i tražiti odgovor na pitanje KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA!!!“, poručili su.

Nešto ranije istog dana, na istom mestu će se okupiti i prijatelji i saborci Olivera Ivanovića, koji su preko društvenih mreža uputili poziv građanima da se okupe u što većem broju i zapale sveće.

Oni su pozvali sve građane da se u nedelju okupe ne mestu atentata i u vreme kada je on pre četiri godine ubijen – 8.15 časova.

Za to vreme u Beogradu će se za Ivanovića održati protestna šetnja. I ove godine, kao i prethodnih, protest je pod sloganom „Ko je ubio Olivera?“

U nedelju u podne na Andrićevom vencu se održava protest, a potom će učesnici krenuti u šetnju trasom do Crkve svetog Marka i zapaliti sveće.

Poziv za šetnju uputilo je više predstavnika opozicionih stranaka.

I lider opozicione Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, uz spot, pozvao je građane da se u nedelju okupe ispred crkve Svetog Marka u Beogradu.

Izvor: KoSSev
%d bloggers like this: