fbpx

Kancelarija za KiM: Grafit „OVK“ na tabli u Pasjanu

Путоказ који води до Пасјана Фото: Зоран Стојковић

Na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit „OVK“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma u pokrajini“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je izvesno „da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu“.

„U tom smislu i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini“, navodi se u saopštenju, i dodaje:

„Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: