fbpx

KP: Na Merdaru sprečeno unošenje materijala za glasanje na referendumu

прелаз Мердаре, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Kosovska policija saopštila je da je sinoć na Merdaru zabranila ulazak vozilima za koje je postojala sumnja da prenose materijal koji će biti korišćen za glasanje na referendumu. Kamioni su zadržani, a lica su, nakon obavljenog razgovora puštena, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

U saopštenju se ističe da su noćas, oko 21:40 časova, na Merdaru stigla tri vozila (jedan automobile i dva kamiona) sa srpskim registarskim oznakama, u kojima je bilo šest lica, te da je policija tokom redovne procedure koja se primenjuje na prelazima “uočile da je kamion bio natovaren materijalom za koji se sumnjalo da će biti korišćen za referendum koji se očekuje u Srbiji”.

“Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak u RKS ovog materijala koji se prevozio bez odgovarajuće dozvole”, navodi se u saopštenju Policije Kosova, i dodaje:

“U saradnji i koordinaciji sa pravosuđem, dva prevozna sredstva (kamiona) su upućena nadležnom carinskom organu, dok su se lica, nakon obavljenog razgovora vratila u Srbiju svojim vozilom”.

Slučaj će se i dalje voditi u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, zaključuje se iz Policije Kosova.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je sinoć na prelazu uhapšen koordinator Republičke izborne komisije Marko Janković, vozači kamiona, kao i da je zaplenjen referendumski materijal, te da su nakon određenog vremena i oslobođeni.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: