Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Суђење за убиство Оливера Ивановића

Pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, danas je nastavljeno suđenje optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Ročište će se nastaviti i u naredna dva dana, 19. i 20. januara a planirano je saslušanje novih svedoka, potvrdila je za KoSSev, advokatica optužene Silvane Arsović, Jovana Filipović.

Reč je o četiri svedoka koje je predložilo Specijalno tužilaštvo ali se, kako je kazala advokatica, ne zna da li će oni biti saslušani u toku tri zakazana ročišta ili danas. Filipović je potvrdila da je reč o svedocima tužilaštva.

Osvrnuviši se na dosadašnji tok sudskog postupka, iskaze svedoka u sudnici, ali i ostalih koje su prethodno dali, a u koje advokati odbrane imaju uvid, Filipović kaže da ne misli da će do rasvetljavanja ubistva uskoro doći.

„Sa dokazima koje do sada imamo i izjavama svedoka koje su ranije date, ne možemo doći ni do izvršioca ubistva, niti do nalogodavca. Jedino ukoliko neko od svedoka iznese još neke dodatne informacije ili ako se pojavi neki novi svedok, novi dokaz, moći će da se rasvetli. Inače ovako, sa trenutnim stanjem stvari – ne“, kazala je advokatica.

Precizira da niko od do sada ispitanih svedoka nije dao nikakav iskaz koji može neposredno da navede na to ko je izvršilac ili nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića.

Izvor: Kossev