fbpx

Kurti: Građani na severu neplaćanjem struje nanose štetu „državi Kosovo“

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Struja se troši na severu Kosova i ne plaća se, rekao je na današnjoj konferenciji za medije kosovski premijer Aljbin Kurti, naglasivši da se time nanosi šteta građanima i „državi Kosovo“.

„S jedne strane razumemo važnost prava na snabdevanje električnom energijom, ali ono što se potroši mora da se plati. Međutim, pre skoro deceniju ovo pitanje je ispolitizovano, iako je čak postojao dogovor u Briselu o toj temi, koji nažalost nije sproveden“, rekao je Aljbin Kurti.

Kosovski premijer je dodao da je problem neplaćanja struje na severu nasleđen od prethodnih vlada.

„Mi smo nasledili ovu situaciju i intenzivno radimo na njenom što skorijem rešavanju, ali sam uveren da je razlog neplaćanja vezan i za nelegalne objekte u Srbiji. Verujem da je običan građanin Srbin svestan da struju mora da plati. Postoje neke strukture koje nameću svoje interese i organizuju neku vrstu neposlušnosti Kosovu i na taj način nanose štetu građanima i našoj državi“, zaključio je Kurti, istakavši da kosovska vlada pokušava da mirnim putem okonča ovaj problem, a rešenje je, po njegovim rečima, samo jedno, a to je plaćanje struje onih koji je troše.

A.Ć.
%d bloggers like this: