fbpx

Opština Gračanica: Uručen EKG apart Domu zdravlja u Donjoj Gušterici

Фото: Општина Грачаница

Domu zdravlja u Donjoj Gušterici danas je uručen savremeni EKG aparat, kao donacija Odeljenja za zdrastvenu i socijalnu zaštitu u opštini Gračanica. Aparat je uručila predsednica ove lokalne samouprave Ljiljana Šubarić i ponovila da je podrška institucijama zdrastvene zaštite na listi prioriteta opštine Gračanica,

„Pre svega želimo ravnomeran razvoj institucija zdravstvene zaštite na celoj teritoriji naše opštine. Kao i do sada, kada je u pitanju sektor zdravstvene zaštite, prioritete šta se nabavlja, određuju same zdravstvene ustanove, tj. lekari, rukovodeći se interesima i potrebama pacijenata. “, izjavila je Šubarić.

Direktor Doma zdravlja u Donjoj Gušterici, dr Saša Mladenović, rekao je da će EKG aparat mnogo značiti, kako samo zdrastvenoj ustanovi, ali pre svega pacijentima.

“Od skora smo imali problem sa jednim EKG aparatom koji nismo uspeli da servisiramo, ali eto naišli smo na jedan vemo zadovoljavajući odgovor od strane opštine Gračanica i dobili novi EKG aparat“, naveo je dr Mladenović.

Povodom trenutne epidemiološke situacije dr Mladenović je istakao da je situacija stabilna u Domu zdravlja Donja Gušterica, navodeći, da je bilo perioda gripa i omikron soja korona virusa, ali ne i većeg broja pozitivnih pacijenata.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: