fbpx

Opština Gračanica: Saniraćemo štetu od požara

Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, obišla je porodice čije je stanove danas zahvatio požar u jutarnjim časovima. Šubarić je istakla da je najvažnije da nema povređenih, a pričinjena materijalna šteta biće sanirana, objavljeno je na sajtu Naša Gračanica.

Kao što smo već pisali, u Lapljem Selu i Radevu danas je izbio požar, a intervencijom vatrogasnih službi požar je saniran. U gašenju požara u Lapljem Selu, pored lokalne vatrogasne službe, pomogli su i prištinske jedince, navode iz opštine Gračanica.

Predsednica opštine poručila je da će šteta od požara biti sanirana.

„Izvođači radova su već tu i prema njihovim rečim možemo već sutra da očekujemo završetak radova na sanaciji krova. Porodicama čije je stanove zahvatio požar i kojima je to neophodno biće obezbeđen smeštaj“, navela je Šubarić.

Na sajtu ove lokalne samouprave navodi se da je posle intervencije vatrogasaca, uviđaj obavila policija i inspektor za zaštitu od požara, te da su nakon toga i ekipe javnih službi i ekologije pritegle u pomoć stanarima zgrade u Lapljem Selu u čišćenju stanova i same zgrade.

I opština Gračanica je objavila da je u Radevu u kući Tefika Bajramija takođe danas izbio požar, koji je brzo saniran, da nema povređenih, ali je naneta ogromna materijalna šteta, jer je izgorela krovna konstukcija i sav nameštaj u kući.

Ana Marković
%d bloggers like this: