fbpx

Požari u Lapljem Selu i Radevu, pričinjena velika materijalna šteta

Кућа у Радеву; Фото: Грачаницаонлајн

U jednoj od pet stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar, koji je zahvatio deo krova i pretio da se proširi i na stanove na poslednjem spratu, devastirana su 4 stana  u kojima je boravak nemoguć, prenosi RTV Gračanica. Takođe, kako javlja novinarka našeg portala, i u Radevu je izbio požar u kući Tefika Bajramija. U oba požara na sreću nema povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Kako je danas prenela RTV Gračanica, u Lapljem Selu stanari zgrade su primetili dim sinoć oko 21 sat, a oko sedam ujutru, primetili su da gori krov. Svi stanari sa poslednjeg sprata evakuisani su na vreme, a dve ekipe vatrogasaca su nakon dva sata uspele da ugase požar. Povrđenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Iz odeljenja Javnih službi opštine Gračanica RTV Gračanica navedeno je da su na teren izašle nadležne inspekcijske službe kako bi utvrdile uzrok požar, te da će svim evakusanim stanarima biti obezbeđen smeštaj do sanacije štete.

Krov zgrade u L.Selu; Foto: RTV Gračanica

I u Radevu je u ranim jutarnjim časovima izbio požar u kući vlasnika Tefika Bajramija, a pretpostavlja se da je do požara došlo zbog dotrajale instalacije, javlja reporterka Gračanice onlajn.

Kuća u Radevu; Foto: Gračanicaonlajn

Porodica Bajrami u trenutku požara se nije nalazila u kući, a vatrogasce su pozvale komšije, koji su stigli brzi i uspeli da ugase požar. Na kući je pričinjena ogromna materijalna šteta, izgorela je krovna konstrukcija i sav nameštaj.

U porodici Bajrami živi devetoro članova, dvoje odraslih i sedmoro dece.

Ana Marković
%d bloggers like this: