fbpx

Jevtić zahteva ukidanje naplate ulaska za automobile lokalnog stanovništva u NP na Brezovici

Скијалиште Брезовица; Фото: Грачаницаонлајн

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za životnu sredinu Ljiburnu Aljiu i direktoru Nacionalnog parka „Šar planina“ Bajramu Kafedžoliju sa zahtevom da se ukine naplata ulaska automobila lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić podsetio je Aljiua i Kafedžolija da se ulaz nikada nije naplaćivao lokalnom stanovništvu.

„Bez potrebe da detaljnije obrazlažem ovaj zahtev ukazaću samo na činjenicu da nikada ranije nije bila praksa da se za automobile kojim upravljaju lokalni stanovnici naplaćuje ulaz u NP Šar planina na Brezovici“, navodi se u dopisu Jevtića.

Predsednik Opštine Štrpce istakao je da je ova lokalna samouprava spremna da izdaje potvrde za vozila u koordinaciji sa Centrom za registraciju motornih vozila, kako bi se obezbedilo da lokalno stanovništvo bude izuzeto iz ovog procesa naplate.

„Pored ovog pitanja postoji i pitanje fiskalizacije naplate ulaza u NP Šar planina. Veliki broj građana se na različite načine žalio da ne dobijaju fiskalni kupon pri naplati ulaska u NP Šar planina na Brezovici. Ovo je ozbiljno pitanje koje zahteva hitno rešavanje“, zaključio je Jevtić.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: