fbpx

Krizni štab opštine Gračanica poziva na poštovanje mera

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Krizni štab opštine Gračanica konstatovao je danas, na osnovu pristiglih informacija iz zdravstvenih ustanova da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica stabilna ali sa tendencijom povećane infektivnosti te s tim u vezi poziva stanovništvo na pojačanu meru opreza i poštovanja najnovijih anti-kovid mera, navodi se na sajtu Naša Gračanica.

Krizni štab opštine Gračanica održao je danas sednicu na kojoj su razmatrane nove anti-kovid mere i na kojoj je zatraženo od svih relevantnih institucija, privrednih i poslovnih subjekata da sa pojačanim angažovanjem pristupaju primeni novih anti kovid mera.

Podseća se da je policijski čas na snazi od 22:00 sata, a da je rad lokala ograničen do 21:00 čas i da će inspekcija opštine Gračanica u saradnji sa policijom vršiti kontrolu primene svih pa i ovih mera.

Inspekcija opštine Gračanica apeluje na građane koji su pozitivni na COVID-19 kao i članove njihovih porodica da poštuju mere karantina.

Poseban apel upućen je obrazovnim institucijama da se pridržavaju mera naročito kada je reč o nošenju zaštitnih maski tokom nastave. Takođe obrazovne institucije se pozivaju da predstojeću školsku slavu „Svetog Savu“ obeleže što skromnije i u skladu sa preporučenim merama.

Medicinski deo Kriznog štaba poziva građane da se ukoliko osete respiratorne probleme jave u najbližu kovid ambulantu gde će im biti pružena adekvatna medicinska nega. Navedeno je da je trenutno u kovid bolnici u Lapljem Selu medicinski zbrinuto 12 kovid pacijenata i da su svi u dobrom opštem stanju.

Od petka 21. Januara, do danas, na kovid je pozitno ukupno 60 pacijenata.

Krizni štab opštine Gračanica u svakodnevnoj je koordinaciji sa zdravstvenim i svim ostalim relevantnim ustanovama kako bi se iz ovog najnovijeg epidemiološkog talasa izašlo sa što manje posledica po zdravlje naših građana.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: