Počelo drugo polugodište

Učenici osnovnih i srednjih škola vratili su se danas u školske klupe. Završen je zimski raspust, počelo je drugo polugodište. Mlađi razredi nastavu će pohađati u učionicama, a stariji osnovci i učenici srednjih škola nastavu će pratiti po kombinovanom modelu. U albanskim sredinam na KiM, zbog pogoršane epidemiološke situacije, nastava se u 27 škola odvija on-lajn.

Za đake u osnovnim i srednjim školama u centralnoj Srbiji, kao i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, počelo je drugo polugodište.

Tim za škole je doneo odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Iz Ministarstva prosvete je saopšteno da će Tim za škole kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.

Prema školskom kalendaru, učenike očekuju neradni dani za Dan državnosti i 1. maj, a u vreme Vaskrsa biće na kratkom prolećnom raspustu.

Školska godina se za učenike osnovnih i srednjih škola završava 21. juna.

Kraj školske godine za učenike četvrtog razreda gimnazija biće 24. maja, za učenike završnih razreda srednjih stručnih škola 31. maja, dok se malim maturantima školska godina završava 7. juna.

27 škola u albanskim sredinama na KiM prešlo na on-lajn nastavu

Zamenik ministra prosvete Kosova Dukađin Pupovci izjavio je da je 27 albanskih škola na Kosovu i Metohiji, zbog pogoršane epidemiološke situacije, prešlo na on-lajn nastavu.

„Od 782 škole na Kosovu samo jedna je trenutno zatvorena zbog kvara na sistemu za grejanje. Od petka 27 škola ima onlajn nastavu zbog velikog broja slučajeva zaraze koronavirusom“, rekao je Pupovci.

Izvor: RTS, Gračanica onlajn