“OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora uz sagalasnost svih relevantnih institucija”

Мисија ОЕБС-а на Косову

Šef OBES-a na Kosovu Majkl Devenport, saopštio je nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je ova Misija spremna prikupi glasačke listiće sa predstojećeih srpskih izbora, “uz saglasnost svih relevantnih institucija”.

„Koristan kratak sastanak sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju o mandatu OEBS, uključujući podršku pravima manjinskih zajednica na Kosovu. Šef Misije OEBS Majkl Devenport je ponovio spremnost OEBS-a da prikupi glasačke listiće za buduće izbore Srbije, uz saglasnost svih relevantnih institucija“, saopšteno se na Tviteru Misije OEBS.

Podsetimo, Kosovska vlada nije dozvolila održavanje referenduma Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a juče je poslanica Pokreta Samooopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja saopštila da na Kosovu neće biti ni srpskih predsedničkih izbora.

Misija OEBS na Kosovu nije uspela da pomogne organizovanju glasanja za referendum, je kako je tada navedeno, nisu obe strane saglasne.

Milena Maksimović