Još tri osobe preminule u srpskim sredinamna na KiM, u opštini Gračanica 19 novoobolelih

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Tri osobe su preminule od posledica korona virusa u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, poslednji su podaci Kriznog štaba opštine Kosovaska Mitrovica. Od 285 testiranih uzoraka, registrovano je 186 novih slučajeva infekcije COVIDA-19.

Preminula lica su iz Kosovske Mitrovice.

Novi slučajevi infekcije korona virusa registrovani su u sledećim opštinama: U Severnoj Mitrovici (57), Leposaviću (37), Zvečanu (32), Gnjilane (26), Gračanici (12), Prilužju (10), u Zubinom Potoku i Štrpcu je zaraženo po pet lica, a u Kosovskoj Kamenici dvoje.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na KiM je testirano 30.555 uzoraka, registrovano je 9.928 obolelih, od kojih je 199 osoba preminulo, a trenutno je 1.180 aktivnih slučajeva zaraze.

Razlikuju se podaci Kriznog štaba Opštine Kosovska Mitrovica i Gračanica, pa je prema poslednjem dnevnom preseku na korona virus u opštini Gračanica pozitivno je 19 osoba, dok se na bolničkom lečenju nalazi 10 pacijenata.

Prema informacijama Kriznog štaba Gračanica u poslednja 24 sata testirane su 32 osobe od kojih je 19 pozitivno.

U odnosu na prethodne dane broj hospitalizovanih pacijenata na Kovid odeljenju u Lapljem Selu manji je za dva pa se sada prema podacima Kriznog štaba na bolničkom lečenju nalazi 10 osoba.

M.M.