Opština Gračanica: Tablet računari za najbolje učenike

Додела таблет рачунара Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je danas direktorima osnovnih i srednjih škola tablet računare koje je nedavno opštini Gračanica preko Omladinskog centra donirala Rumunska kancelarija u Prištini. Tablet računari biće dodeljeni najboljim učenicima kao pomoć u daljem praćenju nastave, navodi se na sajtu Naša Gračanica.

U prisustvu direktorice opštinskog odeljenja obrazovanja Brankice Nićić i zamenika predsednice opštine Milana Joksimovića 61 tablet računar predat je direktorima osnovnih i srednjih škola koji će iste dodeliti najboljim učenicima kao pomoć u daljem praćenju nastave.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić kazala je da ovo nije prva donacija u tablet računarima koje sprovodi opština Gračanica i da će opština nastaviti da ulaže u stvaranje adekvatnih uslova za obrazovanje svim učenicima na teritoriji opštine Gračanica.

Direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić podsetila je da je pre tri godine pokrenuta manifestacija „Savin đak“ ali da zbog loše epidemiološke situacije ova manifestacija nije mogla biti organizovana ove godine na pravi način. Zato je, kako je kazala, opština putem ove donacije Rumunske kancelarije, želela da na neki način obeleži ovu manifestaciju i nagradi najbolje učenike.

Donacija Rumunske kancelarije sprovedena je uz pomoć Omladinskog centra.

Izvor: Naša Gračanica