fbpx

U srpskim sredinama na KiM jedna osoba preminula od COVID-a 19, u Gračanici još 29 novozaraženih

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica registrovano je još 29 osoba zaraženih korona virusom, saopštio je Krizni štab opštine Gračanica, a prenosi sajt Naša Gračanica.

Prema podacima Kriznog štaba opštine Gračanica od 55 testiranih uzoraka, registrovano je 29 novozaraženih, dok se 11 osoba nalazi na bolničkom lečenju.

Krizni štab navodi da je epidemiološka situacija u Gračanici stabilna, ali da je evidentno povećanje zaraze korona virusom, te da pozivaju sve na poštovanje svih antikovid mera.

Prema poslednjim podacima Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od 202 testirana uzorka, registrovano je 96 novih slučajeva infekcije COVIDA-19, dok je jedna osoba preminula.

Kako prenosi Krizni štab Kosovske Mitrovice, novozaraženi su registrovani u Leposaviću 30 osoba, u Gračanici 19, u Kosovskoj Mitrovici 18, Zvečanu 13, Štrpcu sedam, Zubinom Potoku pet, Prilužju dva i u Peći i Gnjilanu po jedna osoba.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na KiM ukupno je registrovano 10.271 obolela oosba, od kojih su od ove bolesti 203 preminule, a trenutno je 1.352 aktivna slučaja zaraze.

Ana Marković

 

%d bloggers like this: