fbpx

KP o slučaju Milana Radoičića

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Kosovska policija oglasila se saopštenjem povodom slučaja na Brnjaku. Navodi se da je M.R. sa još jednim licem 03.02. pokušao da uđe na teritoriju Kosova, preko prelaza Brnjak, ali da su se lica, nakon što su carinski službenici zatražili da se vozilo parkira kako bi obavili kontrolu, odvezla u pravcu centralne Srbije, što kako se ističe, policijski službenici nisu mogli da spreče.

Navodi se da su “granični službenici u skladu sa zadacima i procedurama granične kontrole”, zaustavili vozilo i započeli postupak registracije i verifikacije vozila i lica u vozilu.

“Granični službenici su tokom obavljanja policijskih poslova zatražili od lica (vozača) da parkira vozilo na parkingu, kako bi nastavili sa daljim policijskim postupcima, ali je vozač tom prilikom brzo krenuo u pravcu Srbije”, navodi se u saopštenju.

Napominje sa da policijski službenici, s obzirom na integrisani prelaz i mogućnost brzog prelaska u srpski deo, nisu uspeli da ga zaustave.

“O slučaju je obavešten nadležni tužilac, koji je preporučio da se pokrene postupak ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. U cilju istrage ponašanja i postupanja policijskih službenika, Policija Kosova je po službenoj dužnosti obavestila Policijski inspektorat radi dalje istrage i nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju Policije Kosova.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: