fbpx

PIK zatražio suspenziju policajaca zbog bekstva Radoičića

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Policijski inspektorat Kosova preporučio je Kosovskoj policiji suspenziju trojice policijskih službenika (kapetana, vodnika i policajca) na Brnjaku zbog bekstva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Navodi se da je Policijski inspektorat Kosova sinoć obavešten od Kosovske policije o incidentu koji se dogodio na Brnjaku, gde je kako se navodi, tokom redovne procedure na prelazu utvrđeno da je M.R., traženo lice, pokušao da uđe na teritoriju Kosova.

“Za traženom osobom se sumnja da se automobilom odvezao i vratio u Srbiju, dok su njegova dokumenta ostavljena policijskim službenicima graničnog prelaza. Istražitelji PIK-a u konsultaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu pokrenuli su istražni postupak protiv trojice policijskih službenika zbog sumnje da su izvršili krivično delo `Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja`“, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata.

Istražitelji PIK-a navode da će u punoj koordinaciji sa tužilaštvom nastaviti sa preduzimanjem drugih istražnih radnji u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

Izvor: Koha